Nieuws

Er is een nieuwe Wandy 4100 controller 19" machine en een Wandy 2011c SoHo router. Deze nieuwe Wandy's zijn ontwikkeld om, net als de 922 en 933 direct op glasvezel aan te kunnen sluiten! Kijk onder het menu producten hierboven naar deze mooie vernieuwing in onze portfolio.

De nieuwe 9xx serie is er! Kijk onder het menu Producten naar deze nieuwe Wandy's.

Onze vestiging in Utrecht is verhuisd naar Strijkviertel 25 in Utrecht / De Meern

Wandy komt met een nieuw type indoor AP voor plafond montage: de Wandy Dome. Zie hier de product sheet van onze nieuwe telg: Wandy M251d

Wandy kan u helpen met uw (glasvezel) internet aansluiting. Uw provider levert u een ultra snelle glasvezel verbinding, maar met het aansluiten in uw (bedrijfs) netwerk helpen zij niet. Wandy kan u daarbij helpen! Wij adviseren graag in de keuze van provider en technische oplossing, zodat u maximaal renement kunt halen uit uw snelle Internet verbinding. Bel ons voor een passende SLA, zodat u niet in de kou staat.

Wandy bouwt ook netwerken voor Voice over IP (VoIP) toepassingen! Veel bedrijven schakelen over op VoIP en lopen daarmee tegen complexe problemen aan. Wandy kan u daarbij helpen. Wij hebben veel ervaring met virtuele netwerken en QoS/bandbreedte management. Bel ons voor veder advies of hulp.

Reggefiber past een nieuw Wandy networking concept toe, om wifi internet access te kunnen bieden in winkelstraten van verschillende steden. Bericht Telecompaper.

Ziggo kiest voor Wandy voor de 5 mei viering in Zwolle. Ziggo sponsort wifi voor de bezoekers van de Zwolse binnenstad.

RCN vakantieparken heeft gekozen voor Wandy om alle RCN-parken in Nederland en Frankrijk van draadloos internet te voorzien.

Defensie en Veiligheidsregio Gelderland ontwikkelen samen met Wandy een nieuwe draadloze oplossing voor op voertuigen. Wij noemen dit nieuwe device de Bridget.

Het Nederlands Scheepvaartmuseum kiest voor Wandy om haar bezoekers een multimedia ervaring te kunnen laten beleven.

Ook voor industri�le oplossingen is Wandy de beste keuze. Kaasfabriek Rouveen heeft al haar heftrucks uitgevoerd met een Wandy client die nooit zijn verbinding verliest! (Interesse? Bel ons.)

In samenwerking met Unica bouwt Wandy het netwerk voor de Floriade in Venlo.

Freshpark Venlo wordt beveiligd door Unica en Wandy.

Voor Ahoy Rotterdam verzorgt Wandy het nieuwe toegangsnetwerk voor publiek en exposanten.  

Heeft u vragen? Bel ons!
Klik hier voor onze contactgegevens

 

 

Accounts aanmaken

Accounts aanmaken in een Wandy Hotspot.
 
Op verzoek van vele Nederlandse campinghouders en installateurs is deze handleiding in het Nederlands geschreven.
 
Wat is een Wandy Hotspot eigenlijk?
Een Wandy Hotspot is een redelijk complex apparaat, waar heel veel functies in zitten. Het is niet een simpel apparaat waar een enkele webpagina inzit om wat gebruikers aan te maken. Hiermee zouden we tekort doen aan alle zaken die bij internet toegang komen kijken. Een Internet account voor uw klant is een mooie extra dienst, maar dan moet het ook wel werken! Als het niet veilig zou zijn, niet zou werken of erger nog ergernis op zou wekken, dan kunt u beter geen Internet toegang bieden...
 
In een Wandy Hotspot is uw Internet toegangsdienst goed geregeld:
Het is een veilige verbinding voor uw bezoekers.
Het biedt een gegarandeerde bandbreedte.
Uw klant hoeft alleen maar te connecten en verder niets in te stellen.
En het werkt altijd!
 
We kunnen nog even doorgaan met opsommen. Het is waar, een Wandy Hotspot omgeving is niet de goedkoopste, maar het is wel de beste. Het is een complete Hotspot provider dienst in een machine en in dat licht gezien is het zeker heel betaalbaar. Zonder storingen, klachten van uw klanten of “gedoe” aan de balie van de receptie. Kortom deze dienst aan uw klanten verdient u in no-time terug. Dat vinden wij nou belangrijk!
 
Hoe maakt u een account aan?
Eerst moet u een verbinding maken met Winbox naar uw Wandy Hotspot. Vraag uw installateur hoe dat gaat, of vraag hem om Winbox op uw beheer PC te zetten. Klik op het adres van de Hotspot en maak verbinding door op de knop “Connect” te klikken.
 
 
 
Zodra Winbox opgestart is komt in dit scherm terecht:
 
 
In het linker hoofdmenu ziet u een hele lijst met keuzes.
 
Even een goed bedoelde opmerking: Mijn advies is om niet van alles aan te gaan zitten klikken. Sorry voor deze botte opmerking, maar dit is echt een goed advies! Zoals eerder gezegd een Wandy Hotspot is een zeer complexe machine, waar heel veel zaken en functies nauwkeurig op elkaar afgestemd zijn. Misschien dat u later wanneer u wat meer vertrouwd bent met het systeem eens rond kunt bladeren, maar zeker in het begin is het beter om te concentreren op het aanmaken van de accounts.
 
We gaan daarvoor in het hoofdmenu naar IP en dan naar Hotspot (bijna onderaan)
 
 
Klik op Hotspot en dan opent het window van de Hotspot module.
 
 
 
U ziet bovenin de tabbladen: Servers, Users, Active, etc. We gaan naar het 2de tablad, Users.
In het voorbeeld ziet u al een paar accounts staan, bij u staan er waarschijnlijk 1 of 2 voorbeelden. Deze 1 of 2 voorbeeld accounts staan waarschijnlijk actief. Dit kunt u zien als het icoontje rood is en de letters zwart. Als het icoontje en de letters grijs zijn dan staat een account op niet-actief. Een account omschakelen tussen actief en niet actief doet u door rechts te klikken op de regel van het account en dan “disable” te kiezen voor niet-actief zetten en “enable” voor weer actief zetten. Dit is b.v. in het geval u een gebruiker de toegang wilt ontzeggen. (om wat voor reden dan ook)
 
 
Naast Dis- en Enable Zijn er nog wat andere functies, zoals Add (Toevoegen) Remove (verwijderen) Comment (een beschrijvingsregel toevoegen). U kunt deze opdrachten gebruiken, het doel spreekt voor zich.
We kunnen ook een nieuw account aanmaken. Dit doen we met de Rode Plus links bovenin.
Een nieuw schermpje opent waarin we de account gegevens in kunnen voeren.
 
 
In dit schermpje kan de user aangemaakt worden. Hierboven zijn de meest voor de hand liggende velden al ingevuld: de naam van de user, een password en een account profiel. Het aanmaken van een account profiel is iets wat u zelf kunt doen, maar over het algemeen is het beter om dit uit te laten leggen door uw leverancier, of te vragen of hij ze aanmaakt. In het profiel wordt aangegeven onder welke voorwaarden en met welke bandbreedte er van Internet gebruikt mag worden.
 
In het 2de tabblad van de user kan aangegeven worden hoe lang het account geldig is.
 
 
In dit voorbeeld hebben we aangegeven dat het user account voor de duur van 4 dagen en 4 uur gebruikt kan worden. Als er niets ingevuld is dan is er geen limiet op tijd en dan is het account voor altijd geldig. De Limit Uptime kan verder naar eigen keuze ingevuld worden.
 
Er is ook een batch-procedure, waarmee in een keer een serie accounts aangemaakt kan worden. Dit wordt in een andere handleiding besproken.
 
Er bestaat ook de optie om accounts in te voeren en direct uit te printen met ons Tombacat User Manager (TUM) programma en ticket printer. U kunt alles over TUM nalezen op www.wandy.nl. Vraag eventueel uw Installateur/leverancier om de TUM als u hier interesse in heeft.
 
Veel plezier met uw Wandy!
 
Het Wandy-team.